İçeriğe geç

Doğurganlık Belirtisi Nedir

Kadının doğurgan olduğu nasıl anlaşılır?
Yüksek doğurganlık dönemi, yumurtlamadan önceki 24-36 saat içinde idrarda yükselen luteinize edici hormon (LH) seviyesinin ölçülmesiyle yapılan bir testle belirlenebilir. Ayrıca uzman bir doktora danışarak yumurtlamanızı takip etme konusunda yardım alabilirsiniz.

Yumurtlama sırasında vücutta neler olur?

Ortalama olarak 14. günde yumurta yumurtalıktan salınır, bu olaya yumurtlama denir. Yumurta daha sonra fallop tüpünden geçerek sperm tarafından döllenebilir. Döllenme gerçekleştiğinde yumurta ve sperm kombinasyonu fallop tüpü boyunca hareket eder, rahme tutunur ve gebelik oluşur.

Döllenme döneminde neler olur?
Döllenme dönemi, gebelik şansının en yüksek olduğu zamandır. Yumurta, yumurtlamadan sonra 24 saat boyunca canlı kalabilir. Bu süreçte yumurtanın spermle birleşmesi döllenmeye yol açar ve bu da gebeliğe yol açar.

Kadınlarda yumurtlama dönemi nasıl anlaşılır?
Yumurtlama döneminde damla veya lekelenme şeklinde kanamalar görülebilir. Genellikle iç çamaşırında kahverengi lekelerle tanınır. Bu duruma ek olarak tat ve koku hassasiyeti, karın bölgesinde şişlik, göğüslerde hassasiyet, cinsel istekte artış ve rahim ağzında genişleme gibi belirtiler de görülebilir.

Yumurtalıkların sağlam olup olmadığını nasıl anlarız?
Ultrason muayenesine ek olarak kan testleri yumurtalıkların yaşı hakkında daha detaylı bilgi verebilir. Kan testleri arasında adet döneminde yapılması gereken hormon testleri ve adet döneminden bağımsız olarak yapılabilen AMH testleri yer alır.

Sulu akıntı yumurtlama belirtisi midir?
Kokusuz, şeffaf ve sümüksü kıvamda olan akıntılar normal veya fizyolojik olarak kabul edilir. Bu akıntı, yumurtlama gibi kadınlık hormonu olan östrojenin arttığı dönemlerde artar.

Sağlıklı yumurtlama nasıl anlaşılır?

21 ila 35 günlük düzenli adet dönemleri yumurtlamanın iyi bir göstergesidir. Yumurtlama, bir kadının yumurtalıklarından bir yumurtanın salınması anlamına gelir ve hamile kalmak için gereklidir.

Doğurganlık akıntısı ne anlama gelir?

Doğurganlık akıntısı: Adetinizden iki hafta önce gerçekleşir ve çiğ yumurta beyazına benzer. Islak ve kaygandır, kokmaz veya kaşınmaz. Külotunuzun ıslandığını hissedersiniz. Bu normaldir ve endişelenecek bir durum değildir.

Çatlamış bir yumurta nasıl anlaşılır?

Yumurtlama, yumurtanın kadının yumurtlama döneminde yumurtalıktan çıkması durumudur. Yumurtlama günü yaklaştıkça akıntı daha da artar. Yumurta çatlaması kasık bölgesinde ağrıya neden olurken, göğüslerin şişmesi ve vücut ısısının artması gibi reaksiyonlara da neden olabilir.

Doğurganlık adetten kaç gün sonra gerçekleşir?
Yumurtlama, bir sonraki adetin başlamasından 14 gün önce gerçekleşir. Aynı şekilde adetten 12 ila 18 gün önce de gerçekleşebilir. Adet döngüsü 35 gün ise, doğurganlık dönemi 19. ila 25. günlerde gerçekleşebilir. 23 günlük bir döngüde ise yumurtlama 7. ila 13. günler arasında gerçekleşebilir.

Adet dönemi doğurganlık döneminde gerçekleşir mi?
Kadın önce yumurtlar ve 14 gün sonra adet görür. Yumurta yumurtlamadan sonra döllenir ve rahime yerleşirse, yani gebelik oluşursa, adet kanaması gerçekleşmez.

Adet döneminde doğurganlık olur mu?
Normal bir adet döngüsünde, adet döngünüzün ilk 5 ila 6 günü içinde cinsel ilişki yoluyla hamile kalma şansınız neredeyse yoktur. Ancak, adet döngünüz özellikle 10. günden sonra uzarsa, bu dönemde cinsel ilişkiye girdiyseniz ve yumurtlamanız erken olduysa, hamile kalma olasılığı vardır.

Yumurtlama olmadığını nasıl anlarız?

Bir kadın yumurtlama bozukluğu olduğundan şüphelendiğinde ve doktora başvurduğunda, ultrason kullanılarak yumurtlama ve yumurta büyümesi izlenir. Ancak adetin 21. gününde, kandaki progesteron hormonunun seviyesi kontrol edilir ve bulunan seviye düşükse3 ng/ml ise yumurtlamanın gerçekleşmediği kabul edilir.

Yumurtlama hissedilir mi?

Adet döneminin ortalarına doğru, yani döngünün 13. ve 16. günleri arasında. GünYumurtlamaya denk gelen dönemde sağ veya sol kasıkta hissedilen ağrı yumurtlama ile ilgili dönemi kapsar. Bunun nedeni yumurtanın yumurtalıktan ayrılması ve salınmasıdır. Aniden başlayıp saatler içinde geçebilir veya 2-3 güne kadar sürebilir.

Yumurtlama sırasında akıntı ne renktedir?
Berrak ve elastik akıntı. Vajinal akıntı berraksa ancak sıvı değil, mukus ise söz konusu kişinin yumurtladığını gösterir. Aslında bu berrak ve mukus akıntı normal akıntı türlerinden biridir.

Yumurtlamanın olup olmadığını nasıl anlarız?

Bunlar; genital bölgeden gelen akıntının değişmesi ve yapışkan, kaygan, şeffaf, sümüksü (çiğ yumurta akı gibi) hale gelmesi, kasık ağrısı, vücut ısınızın yükselmesi vb. Bu hislerle yumurtlama zamanının geldiğini tahmin edebilirler. Bazen hiç anlaşılmayabilir. Bu durumda takvimler ve testler kullanılabilir.

Yumurtlamanın yüksek kalitede olduğunu nasıl anlarız?

LH dalgalanması için idrar testi, beklenen yumurtlama gününden en az 2 gün önce başlamalı ve LH dalgalanmasına veya 20. güne kadar devam etmelidir. 5 günlük bir testin yumurtlamayı tespit etme şansı %80 iken, 10 günlük bir testin şansı %95’tir.

Bir kadının yumurtası olup olmadığını nasıl anlarız?
Ultrasonla yumurta sayımı AMH’ye ek olarak, yumurta rezervini en iyi ve en doğru şekilde gösteren bir diğer testtir. Ultrasonla yumurta sayımı genellikle adetin ilk 5 günü içinde yapılır. Ancak yumurta sayımı, adetten bağımsız olarak herhangi bir zamanda ultrasonla yapılabilir.

Yumurtlamanın gerçekleşmediğini nasıl anlarız?

Bir kadın yumurtlama bozukluğu olduğundan şüphelenir ve doktora giderse, yumurtlama ve yumurta büyümesi ultrasonla izlenir. Ancak adetin 21. gününde kanda progesteron hormonu düzeyine bakılır ve belirlenen değer 3 ng/ml’nin altında ise yumurtlamanın olmadığı varsayılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Karataş Escort