Akmak nedir?
Eylem. – Bireysel ve gruplar halinde hareket etmek: Öfkeli insanlar el ele, omuz omuza Taksim’e doğru akın etti. – Yusuf Ziya Ortaç
İçi akmak ne demek?
Show TV’de yayınlanan kaynana-gelin-damat yarışmasında sunucu Ebru Akel’in kullandığı ve “birini sevmek ya da sevmemek” anlamına gelen bir söz.
Kıyak argo ne demek?
gibi. Derleme Sözlüğü’nde, diğer sözlüklerde verilen anlamlara ek olarak; “çayır; tatlı, ağır sözler; insan dışkısı; “daha az belirgin.” Bu tür anlamlar günümüz kamusal söyleminde yaşamaya devam ediyor. Anahtar Sözcükler: Kıyak, anlam, etimoloji, Divanu Lûgâti’t Türk, Türkçe sözlük.
Alemlere akmak ne demek?
Bir yere gitmem gerekirse, doğrudan sözlüğe gitmeyi tercih ederim. “Alemlere atlamak” olarak da kullanılır. Anlamı: Hadi dışarı çıkalım, farklı yerleri ziyaret edelim, düşene kadar içelim, anlamsız şeyler yapalım, paramızın sonunu taksiye harcayalım, eve gidip kusalım.
Kasmanın anlamı nedir?
“Gergin” kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir: -i Kasları germek. Kısaltma. İng.
Kavın tanımı nedir?
Şarap mahzeni; Şarapların şişelerde veya fıçılarda saklandığı ve olgunlaştırıldığı yere verilen addır.
Birine akmak ne demek?
“Çılgına dönmek” anlamına gelen argo bir kelime. Oraya gitmek, orada olmak.
İçim eriyor ne demek?
İçi erimek. Deyimler – Açıklama: Kaygılı hissetmek, çok heyecanlı olmak.
Su akmak ne demek?
Zaman çok çabuk geçiyor. 2. Bolluk gelir ve gider (para, yiyecek, vb.).
Ahlaz ne demek argo?
sağır-dilsiz (kimse).
Kaypak argo ne demek?
Slippery, kaygan, kaygan veya kaygan anlamına gelir. İkinci anlamı ise sözünü tutmayan, sözünü tutmayan ve kararsız bir kişidir. Bu kelime genellikle kamusal konuşmalarda sözlerine güvenilemeyen kişiler için kullanılır.
Kıyak kız ne demek?
“Kıyak” kelimesi aynı zamanda birinin diğerine üstünlük kurması anlamında da kullanılabilir. Ayrıca TDK tarafından ayrıcalık tanıma anlamında açıklanan bir kelimedir. Yukarıda belirtilen anlamların dışında bu kelime zalim ve baskıcı anlamında da kullanılabilir.
Alemci olmak ne demek?
I. Camilerin minarelerini ve kubbelerini süsleyen kimse.