İçeriğe geç

Soru Cevap Zıt Anlamlı Mı

Cevap zıt anlamlı mı?

Cevap kelimesinin zıt anlamlısı sorudur. Soru kelimesine ek olarak, soru kelimesi de cevap kelimesinin bir diğer zıt anlamlısıdır. Soru ve soru kelimeleri eş anlamlı kelimelerdir.

Soru kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) güncel Türkçe sözlüğünde soru kelimesinin zıt anlamlıları, cevabı. Cevap.

Soru cevap eş anlamlı mı?

Bu durum, cevabı bulmak için birine hitaben yazılmış bir mektup biçiminde ifade edilir. Bu ifadeye uygun olarak, soru ve cevap için eşanlamlı olarak soru sözcüğü ön plana çıkar. Kural olarak, bu iki sözcük Türk dil topluluğu içinde eşanlamlı olarak kullanılabilir.

Soru eş mi zıt mı?

Bu bakımdan soru kelimesinin birinci zıt anlamlısı cevap, ikinci zıt anlamlısı, yani zıt anlamlısı ise cevap kelimesidir.

Soru ve cevap zıt mıdır?

“Cevap kelimesinin zıttı nedir?” sorusunun cevabı, soru ve soru kelimeleridir. Soru ve soru kelimeleri aynı anlama gelir. Bu iki kelime, “cevap” kelimesinin zıt anlamı olarak da kullanılabilir. Soru ve soru kelimeleri, cevap kelimesinin zıt anlamıdır.

Zıt anlam örnekleri nelerdir?

Kirli = Temiz Yaşlı = Genç Alt = Üst Şişman = Zayıf Aç = Tombul Ağır = Hafif Ucuz = Pahalı Büyük = Küçük Gördüğünüz gibi bu konuda pek çok farklı zıt anlamlı kelime kullanmak mümkün.

Cevabın eş anlamlısı nedir?

Cevap kelimesi yerine eş anlamlısı olan cevap kelimesi de kullanılabilir.

Yanıtın soru zıt anlamlı mı?

Cevap kelimesinin zıt anlamına sahip iki farklı kelime vardır. Bunlardan ilki soru, ikincisi ise sorudur.

Sorunun zıt anlamlısı cevap mıdır?

Problem kelimesinin zıt anlamlısı çözüm kelimesidir.

Soru kelimesinin anlamdaşı nedir?

Soru kelimesinin eş anlamlısı soru kelimesidir. Soru kelimesi dilimize Arapçadan gelen bir kelimedir. Eş anlamlılar aynı anlama gelen ancak farklı yazılışlara sahip kelimelerdir. Soru kelimesinin eş anlamlısı sorudur.

Cevabın anlamı nedir?

Yaklaşık beş asırdır kullanılan cevap kelimesi dilimize Arapçadan girmiştir. Cevap, sorulan bir soruya verilen cevap anlamına gelir.

Soru ve sual eş anlamlı mı?

Soru kelimesi ve soru kelimesi sırasıyla yakın anlamlar, eş anlamlılar ve eş anlamlılardır. Soru kelimesi günlük hayatta daha yaygın olarak kullanılsa da, eş anlamlısı olan soru kelimesi de bu kelime yerine kullanılabilir.

Cevap zıt anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) güncel Türkçe sözlüğünde “cevap” kelimesinin zıt anlamlıları; Soru. Soru.

Soru kelimesinin zıt anlamlı kelimesi nedir?

Eski Türkçe soriġ kelimesinden türemiştir, “aranan şey, aramak”. Bu kelime Eski Türkçe sor- fiilinden, Eski Türkçe eki +I(g) ile türemiştir.

Evetin zıt anlamlısı nedir?

hayır – Olumsuz cümlelerde anlamı güçlendiren, evet kelimesinin zıttı olan kelime.

Zıt kavramlar nelerdir?

Zıt anlamlılar; Anlam olarak zıt ve birbirleriyle çelişen kelimelere kelime denir. Zıt özellikler içerirler. Başka bir deyişle, bir kelimenin zıt anlamlısı, o kelimenin tam zıttı anlamına gelir. Her kelimenin zıt anlamı yoktur.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt Anlamlı Sözcükler ListesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Alçakgönüllü-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla öğe…•27 Mart 2023

Cevap yanıt eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Cevap kelimesi yerine eşanlamlı olan “cevap” kelimesi de kullanılabilir. Aynı anlama gelen cevap kelimesi bazen cevap kelimesine tercih edilir.

Cevap eş anlamı nedir?

Cevap kelimesi yerine eş anlamlısı olan cevap kelimesi de kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir